От утре започва подаването на заявления за прием на първокласници

0
Срокът е до 28 май
Срокът е до 28 май

Срокът е до 28 май

От 21 до 28 май родителите на деца в предучилищна възраст могат да подават своите заявления за записване в училище през новата 2024-2025 учебна година. Кандидатстването започва утре от 10:00 ч. в специализирания сайт за прием на адрес: https://school.ruse-bg.eu/ или на място в училището. Всички родители, които са направили промяна в адресната регистрация на подлежащото за прием в първи клас дете след 10 май 2024 г., следва да подадат заявление за прием единствено на място в отдел „Образование“ към Община Русе на ул. „Цариброд“ № 3.

На сайта на Община Русе са публикувани правилата за провеждането на приема, както и график на съпътстващите дейности. Критериите остават без промяна, като водещ остава близостта до училището по постоянен или настоящ адрес на детето. В същия раздел са публикувани и актуализираните адреси, попадащи в прилежащите райони за прием в първи клас. В приложените файлове са добавени нови и несъществуващи до момента адреси на територията на общината, без да се променят съществуващите граници на районите за съответните училища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари