От прокуратурата угодиха на общественото настроение за смъртта на Тодор

0
Главният прокурор реши да откликне на общественото желание
Главният прокурор реши да откликне на общественото желание Видео: БНТ

Трагедия е да угасне едно момче на 18 години.

Това е мъка за града, това е мъка за държавата, каза в сутрешния блок на БНТ адвокат Марин Марковски по повод смъртта на Тодор от Враца. Инстинктът на хората е да се реагира по единствения възможен начин – отвращение от смъртта и желание за правосъдие, желание виновниците да бъдат наказани по възможно най-справедливия начин, добави той.

Фактите по случая трябва да бъдат точно установени. Тогава и прокуратурата, и съдът ще могат да приложат закона, заяви адвокат Марковски. По думите му само тройна съдебно-медицинска експертиза може да установи категорично причината за смъртта на Тодор, а това ще позволи да се прецизира повдигнатото обвинение.

Смущава ме преди всичко това, че по случая много категорично и прибързано се говори с крайни квалификации, заяви във включване по телефона адвокат Михаил Екимджиев. Смущаващо е и това, че прокуратурата смени повдигнатото обвинение, въпреки че нямаше разкрити нови факти, освен това, че във Враца се събраха много недоволни хора.

Главният прокурор реши да откликне на общественото желание, да угоди на общественото настроение, което определено не е професионално. Явно такъв е пиарът на прокуратурата – държавното обвинение е там, където няма нужда от него, а липсва, когато трябва да ръководи разкриването на тежки престъпления като например поръчкови убийства, коментира адвокат Екимджиев.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари