Близките на Тодор се отказаха да съдят Поничките

0
Роднини и приятели трудно приемат факта, че младото момче е починало заради заболяването си, а не е жертва на насилие
Роднини и приятели трудно приемат факта, че младото момче е починало заради заболяването си, а не е жертва на насилие Снимка: btv

Близките на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца, който издъхна при сбиване с Иван и Десислав Йорданови - Поничките, няма да съдят братята, съобщи Трибали.   

Те не са обжалвали в законния срок последното решение на Окръжната прокуратура, с което бе свалено обвинението за убийство от двамата.

Сега окръжните прокурори подготвят ново обвинение, което е само за хулиганство. Те нямат срок, в който да го изготвят, но се очаква да приключат в кратък период от време, тъй като повечето от необходимите доказателства за квалификацията са в кориците на делото.

Ключова за разследването бе петорната експертиза и повторните аутопсии на трупа на момчето, което издъхна на 12 януари в центъра на Враца.

Патолозите бяха категорични, че 18-годишният шампион по таекуондо не е починал от побой, а вследствие на сърдечно заболяване, което имал от години.

От Окръжната прокуратура нямаха друг вариант, освен да свалят обвинението за убийство, тъй като бе установено по категоричен начин, че нанесените удари от страна на двамата братя са причинили на момчето само болки и страдания.

Към днешна дата Поничките са освободени под парична гаранция, но са със забрана да напускат страната.

Протестите, които близките на момчето организираха след смъртта му, вече са преустановени.

На последния, който бе след решението на Окръжната прокуратура за сваляне на обвинението за убийство, близките на 18-годишния Тодор заявиха, че от тук нататък ще отстояват позицията си само в съдебна зала.

Роднини и приятели трудно приемат факта, че младото момче е починало заради заболяването си, а не е жертва на насилие.

Източник: ТРИБАЛИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари