От президентството отрекоха Румен Радев да е бил в контакт със заразен

0
Президентът няма контакт с лице с установен към конкретния момент положителен резултат от тест за коронавирус
Президентът няма контакт с лице с установен към конкретния момент положителен резултат от тест за коронавирус Снимка: Прессекретариат на президента

Прессекретариатът на президента Румен Радев отрече той да е бил в контакт със заразен от коронавирус. 

"Президентът Румен Радев няма контакт с лице с установен към конкретния момент положителен резултат от тест за коронавирус. По време на посещението на държавния глава в Талин на българската делегация не е налагана карантина. Още на първия ден от пристигането на българската делегация в Талин на президента Румен Радев е направен тест за коронавирус, който е отрицателен", казват от ведомството.

По-рано днес визитата на държавния глава Румен Радев в Естония беше отменена, поради усложнената обстановка от коронавирус и невъзможността да бъдат изпълнени всички елементи от предвидената програма. След това обаче естонският президент Керсти Калюлайд обяви в профила си във Facebook, че българският й колега е бил контактен с болен от COVID-19 човек. Керсти Калюлайд посочи още, че Радев не е посетил официалната вечеря планирана вчера след срещата на иницитавата “Три морета”. 

По-късно днес Радев трябваше да се срещне с председателя на парламента и с премиера на Естония. След това беше планирано и посещение в Центъра за върхови постижения в киберотбраната на НАТО. За късния следобед имаше планувано и участие на държавния глава в конференция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари