От Ивицата Газа са изстреляни повече от 200 ракети към Израел

0
Сирените продължават да звучат в южните части на Израел
Сирените продължават да звучат в южните части на Израел Снимка: AFP / Getti Images

"Днес в Израел са регистрирани около 200 изстрелвания на ракети, около 60 от които бяха прихванати от системата за противовъздушна отбрана " Железен купол ". Повечето от ракетите паднаха в необитаеми области", се казва в разпространено изявление на израелската армия, предаде TACC, цитиран от агенция Фокус.

"Сирените продължават да звучат в южните части на Израел", се казва в изявлението. Военните съобщаваха, че сирените за въздушна тревога са задействани и в района на Мъртво море, като предупреждават жителите и туристите за възможни ракетни атаки от ивицата Газа.

Израелската армия също съобщи, че една от ракетите е ударила автобус в южната част на страната. Според вестник Haatetz един човек е сериозно ранен.

Ракетите, изстреляни от ивицата Газа, са поразили няколко къщи в Израел.

Пресслужбата на армията публикува видео на една от къщите, които бяха повредени в резултат на ракетен огън. На свой ред израелската полиция пише на своя канал в социалната мрежа „Туитър“, че "звената работят на местата на падането на ракетите в градовете в южната част на страната, както и в пустинята Негев в незаселена зона".

По-рано полицейският говорител Мики Розенфелд заяви, че ракетите са паднали в градовете Сдедот и Офаким в южната част на Израел.

В отговор на ракетните атаки изтребителите на Израелските военновъздушни сили започнаха да нанасят удари по терористични цели в Ивицата Газа.

Според Sky News Arabiа израелската артилерия е извършила редица удари в срещу позициите, на управляващото анклава движение "Хамас".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари