От днес връщат вечерния час в Румъния, учениците излизат във ваканция

1
За достъп до повечето обществени пространства ще бъде задължително представянето на здравен пропуск
За достъп до повечето обществени пространства ще бъде задължително представянето на здравен пропуск

Румъния затяга от днес противоепидемичните мерки за 1 месец, на фона на увеличение на новите случаи на COVID-19 и на смъртните случаи от заболяването, съобщава БТА

От днес отново ще бъде в сила вечерен час между 22,00 ч. и 5,00 ч. За достъп до повечето обществени пространства ще бъде задължително представянето на здравен пропуск, а учениците излизат в двуседмична ваканция. Носенето на предпазна маска на обществено място е задължително. Страната е на второ място в ЕС по най-нисък процент на ваксинация.

Съгласно новите противоепидемични мерки магазините и ресторантите ще затварят в 21,00 ч. Частните празненства, като сватби и кръщенета, са забранени.

Само ваксинираните хора и тези, които са се възстановили от болестта, ще имат достъп до повечето  обществени пространства. Достъпът до хранителни магазини и аптеки не е ограничен, с изключение на случаите, когато те се намират в търговски центрове (т.нар. молове). Тогава достъпът става със сертификат за ваксинация или доказателство за преболедуване.

Учениците са във ваканция до 5 ноември, а извъкласните занимания са отменят за срок от 14 дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари