От днес цената на тролейбусния билет в Русе става 1,50 лева

1
Една от причините за поскъпването е непрекъснато нарастващата цена на тока, с който се захранват тролеите
Една от причините за поскъпването е непрекъснато нарастващата цена на тока, с който се захранват тролеите Снимка: Dunavmost

Цената на билета за общинския транспорт на Русе от днес, 16 април, ще се вдигне с 50 стотинки - от 1,00 лев на 1,50 лева.

Дружеството "Общински транспорт Русе" не може да продължи дейността си в настоящата ситуация без актуализация на цените на билетите, посочват от Община Русе.  "С докладна записка до кмета на Русе изпълнителният директор на общинското дружество Александър Георгиев заяви, че въпреки всички предприети мерки за оптимизиране на разходите, свързани с предоставяне на транспортната услуга, кризата принуждава обществения превозвач да повиши цената", обясняват от местната управа, пише Арена Медиа.

Една от причините за поскъпването е непрекъснато нарастващата цена на тока, с който се захранват тролеите. "Разходът за единица нетна електроенергия е нараснал близо пет пъти. Ако през януари 2021 г. "Общински транспорт" ЕАД е заплатило 36 000 лева за ток, то за същия период на тази година - 172 000 лева". От местната управа припомнят, че в Русе цените на услугите за градския транспорт не са актуализирани от март 2011 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    До 1
    Частните автобусни превозвачи вдигнаха билета от първи април на 1,50 лева и за да не ОСТАНАТ СЪВСЕМ БЕЗ ПЪТНИЦИ ОТ ОБЩИНА РУСЕ ПРИНУДИХА Общинското дружество да вдигне билетчето на 1,50 лева , това е истината , защитавайки интересите на частните тъй - наречени автобусчета - катафалки който нито данъци плащат , шофьорите им работят по 15 - 16 часа в рарез с всякъкви закони , ето тези толелира Община Русе от години за сметка на Общинския тролейбусен траспорт!!!
  • 2
    1
    88
    Като сте написали, че цената на тролейбусния билет става 1,50, значи ли че на автобусния такъв, цената остава старата?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари