От "Боец" влязоха в сградата на НС заради недоволство срещу хартиените бюлетини

0
Георги Георгиев обясни, че са влезли в сградата на парламента с пропуски по покана на „Продължаваме Промяната“
Георги Георгиев обясни, че са влезли в сградата на парламента с пропуски по покана на „Продължаваме Промяната“ Снимка: БТА

Георги Георгиев обясни, че са влезли в сградата на парламента с пропуски по покана на „Продължаваме Промяната“

Лидерът на „Боец“ Георги Георгиев влезе в сградата на парламента. Днес сутринта сдружението протестираше до северния вход на Народното събрание срещу връщането на хартиените бюлетини. Той влезе в пререкания с човек, който се представи като началник на охраната в парламента, предава БТА.

"Бяхме застанали с плакат „Не пипайте кодекса“ и нашата цел беше да изразим, както отвън, нашата гражданска позиция, така и вътре в сградата на парламента, срещу опитите да бъдат върнати хартиените бюлетини", коментира пред журналисти в кулоарите Георгиев.

"Опънахме си плаката срещу централния вход във фоайето, след което бяхме нападнати от двама господа, който ни скъсаха плаката, заяви Георгиев. По думите му няма пропаганда. Това е израз на гражданска позиция", заяви той.

Той обясни, че са влезли в сградата на парламента с пропуски по покана на „Продължаваме Промяната“.

"Ние заявихме на „Продължаваме Промяната“, че желаем среща с тях във връзка с очакваните промени в Изборния кодекс", каза Георгиев. По думите му те са провели разговори и са изразили своята позиция. Георгиев заяви, че „Боец“ не приемат предложенията за промени и са категорично срещу връщането на хартиените бюлетини.

"Те препотвърдиха също своята позиция и след това се разделихме - те влязоха в зала и ние останахме с колегата, за да изразим своята гражданска позиция", допълни Георгиев. По думите му са се опитали да се качат на балконите и да слушат дебата, но не са били допуснати от НСО.

По-рано днес Народното събрание включи в дневния си ред, като точка втора от програмата, второто гласуване на промените в Изборния кодекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари