От 9 до 17 е най-оптималният модел за работа

0
Той е съобразен с обществените услуги и личния живот
Той е съобразен с обществените услуги и личния живот

Мнозина са на мнение, че няма нищо по-ужасно от това между 9 до 17 часа да се потопите в кашата, наречена работа. Изследване, цитирано от германския вестник Die Welt показва обаче, че това вероятно е най-оптималният модел за заетост.

Неотдавна германски асоциации на работодатели призоваха за заличаването на 8-часовия работен ден заради липсата на гъвкавост за лицата, които работят на подобна смяна. Но именно тя позволява да т.нар. поколение на хилядолетието да намери баланс във времето, разпределено между работата и личния живот.

Съществуват обаче и други фактори, които допринасят за привлекателността на класическия 8-часов работен ден, и те са свързани с обстоятелството, че ритъмът на обществените услуги също е съобразен с него: от обществения транспорт и детските градини, до институциите и дори заведенията, в които разпускаме в края на работния ден.

Гъвкавото работно време може и да изглежда примамливо, но в действителност повече от хората, заети на непълен ден, обикновено са обвързани със задължения към повече от един работодател. И още една подробност – тези, които не работят в офис, рядко и трудно получават финансиране, било то от банка или чрез лизинг, предаде Агенция "Фокус".

Всъщност, в съвременния капиталистически свят разделянето между личен и професионален живот е нищо повече от лукс. Смартфоните, лаптопите и глобалните мрежи позволяват целият свят да се превърне в наш офис, от който да работим. Така че работното време от 9 до 17 часа е изгодно предложение, за което трябва да благодарите на работодателя си. 

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари