От 15 до 80 лева за жива елха в Русе

0
На Американското пазарче се продават дръвчета от производител, а на Централния – от търговец
На Американското пазарче се продават дръвчета от производител, а на Централния – от търговец Снимка: в-к Бряг

На Американското пазарче се продават дръвчета от производител, а на Централния – от търговец

На Американското пазарче и на Централния пазар в Русе могат да се намерят живи елхички тази година, каза директорът на „Общински пазариКунчо Кунчев, информира БРЯГ

На Американското пазарче се продават дръвчета от производител, а на Централния – от търговец. Цените за най-малките започват от 15-20 лева, а тези за засаждане - от 35-40 лева, като могат да стигнат до 80 лв. за най-големите дръвчета. Експертите предупреждават обаче, че който иска да си засади после елхичката, трябва да я държи на студено, защото претоплените не се хващат. Освен това самото дърво трябва да е от по-малките. Засаждането им става през януари, но горният слой на почвата не трябва да е замръзнал.

Тази зима 2000 коледни елхи са осигурени от шестте Държавни горски предприятия за традиционната инициатива на Министерството на земеделието, храните и горите, която има благотворителна цел. Това заяви аграрният министър проф. д-р Христо Бозуков при откриването на кампанията „Купи елхичка, помогни“.

Част от средствата ще бъдат дарени на семействата на загиналите двама наши колеги, лесничеи, при гасенето на горския пожар край с. Петрово, общ. Сандански в началото на август тази година“, съобщи министър Бозуков. Той добави, че цените на живите коледни дръвчета, в зависимост от височината и вида им, е между 5 и 50 лева. Те ще се предлагат в 24 пункта на територията на страната, като 5 лева от всяка продажба ще бъдат дарени за инициативата.

Русенци могат да се включат в кампанията, ако посетят пунктовете в Горна Оряховица и в Разград. Там ще се продават елхи от „Северноцентрално държавно предприятие“. В Горна Оряховица пунктът е на ул. „Ангел Кънчев“ №29 (в двора на стопанството), а в Разград на на ул. „Черна“ № 34 (в двора на стопанството).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари