От 1 май в България ще се влиза без ограничения от всички държави

1
От 1 май и влизането в Гърция ще става без сертификати
От 1 май и влизането в Гърция ще става без сертификати

От утре в България ще се влиза без ковид ограничения от всички държави. От 1 май и влизането в Гърция ще става без сертификати

От 1 май официално отпада изискването за задължителен зелен сертификат за COVID-19 за преминаващите и от двете страни на българо-гръцката граница, предаде БНТ

Сертификатът няма да се изисква и в заведенията и другите закрити пространства. Носенето на предпазна маска в закрити помещения в Гърция обаче остава в сила.

Интензивен трафик по главните пътни артерии в цялата страна имаше през първия от поредицата от 3 почивни дни.

Традиционно и днес едни от най-натоварените участъци в Югозападна България бяха кръговото кръстовище, което свързва Автомагистрала "Струма" с главен път Е-79 в посока курортите Банско, Баня и Добринище от една страна и Граничен пункт Кулата-Промахон в посока Гърция, от друга.

Преминаването през граничния пункт с южната ни съседка през днешния ден се осъществяваше нормално, без да се образуват опашки от чакащи коли и от двете страни на границата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари