Освободиха Пучдемон от ареста в Брюксел

0
Местният съд е решил, че той може да остане на свобода в Белгия, докато не му бъдат предявени официални обвинения от испанския съд
Местният съд е решил, че той може да остане на свобода в Белгия, докато не му бъдат предявени официални обвинения от испанския съд Снимка: БГНЕС

Бившият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон беше освободен от ареста в Брюксел в понеделник, след решението на местния съд, че той може да остане на свобода в Белгия, докато не му бъдат предявени официални обвинения от испанския съд за организиране на метеж, предава Reuters, цитирани от Агенция Фокус.

Решението на съда означава, че Пучдемон, който избяга от Испания миналия месец, след като Мадрид уволни регионалното правителство на Каталуния и разпусна местния парламент, е свободен да води кампания за изборите в автономната област, които трябва да се проведат на 21 декември.

След освобождаването си, той заяви, че действията на неговото правителство са били напълно легитимни и разкритикува испанската правосъдна система за „очевидната липса на независимост и неутралност“.

Според агенцията се очертава местните избори в Каталуния да изиграят ролята на де факто референдум за независимост на областта.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари