Освободиха под гаранция един от биячите на Слави Ангелов

0
Не съм изненадан от решението на съда, коментира журналистът
Не съм изненадан от решението на съда, коментира журналистът

Един от тримата обвиняеми за побоя над журналиста Слави Ангелов излиза на свобода.

Решението е на Апелативния специализиран наказателен съд.

33-годишният Бисер Митрев е освободен от ареста срещу 25 000 лв. гаранция на заседание днес. Това е втори опит на обвиняемия да излезе на свобода.

Другите двама, арестувани за престъплението - близнаците Николай и Георги Асенови все още са задържани под стража.

Главният редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов беше нападнат от трима маскирани мъже, въоръжени с метални пръти вечерта на 17 март близо до дома си.

Близнаците и Митрев бяха задържани месец по-късно след акция на полицията и прокуратурата. При претърсване на домовете и колите на задържаните, бяха открити чукове, бухалки, палки, военни димки и знаме със свастика.

От МВР продължават да издирват поръчителя на побоя.

Журналистът Слави Ангелов коментира във Фейсбук профила новината за освобождаването на единия от нападателите му.

"Не съм изненадан от освобождаването от ареста на един от задържаните за побоя над мен на 17 март. Още в началото предупредих и близките си да не забравят, че живеем в България, където е по-разумно да не се настройваш напразно за възмездие. Странни, разбира се, са тези съдебни решения - освободеният сега от състав на Апелативния съд Бисер Митрев беше оставен в ареста от първата инстанция. А пък при братята близнаци Асенови се случи точно обратното - първата инстанция ги пусна, а втората ги върна в ареста. Чудя се, съвсем естествено при този разнобой - решенията на магистратите подчинени ли са на някакви правила и стандарти? Но в крайна сметка важното е, когато някой е извършил престъпление, да лежи не в ареста, а в затвора. Дали и това ще се случи, ще покаже времето. Както вече споменах, аз не съм оптимист. Цял живот, вече 26 години, работата ми е да помагам на хора, прецакани яко от българското правосъдие. Разследвал съм и съм разказвал стотици такива истории. Може би просто най-накрая дойде моментът и аз да вляза в тази голяма статистическа група - на българите, жертви на престъпления, лишени от възмездие."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари