Освирепели кандидати за местната власт сипят злоба и омраза

0
По принцип не се прави така, но ние ще продължаваме да черним, казва според граждани на Симитли кандидатът за общински съветник Павел Стоименов
По принцип не се прави така, но ние ще продължаваме да черним, казва според граждани на Симитли кандидатът за общински съветник Павел Стоименов Снимка: Facebook / Павел Стоименов

По принцип не се прави така, но ние ще продължаваме да черним, казва според граждани на Симитли кандидатът за общински съветник Павел Стоименов

В разгара сме на предизборната кампания, една от най-тежките, на които сме ставали свидетели. Социалните мрежи, работещи като паралелни медии без цензура, се превърнаха в място, където освирепели кандидати за местната власт не се свенят да изливат злоба и омраза, без контрол и без свян, газейки безпощадно всякакви морално-етични норми. Обратно на съветите на специалистите, според които черният пиар не е успешната формула към добрия изборен резултат, тази предизборна кампания, като че ли извади най-лошото, а не най-доброто лице на някои от кандидатите за народната любов. Пример е иначе спокойното и китно Симитли, пише Struma.com. Възмутени от езика на омразата, граждани от там споделиха аудиозапис, на който твърдят, че се чува гласа на кандидата за общински съветник Павел Стоименов, който доби популярност като един от най-ожесточените противници на кандидата за кмет Апостол Апостолов-Поли.

Бруталният тон, провокирал присъстващи да запишат думите: „Ние до момента само плюем…ние до момента само черним, но иначе ние няма как хората да ви убедим“. Това признание е направено на среща с избиратели, на която разпалено се обяснява, че дори по "принцип да не се прави така", дори и да е "против волята му", то ще продължи да очерня и са подготвени още „писаници“.

Вярно е, че с годините политическият език се изостри, загрубя до нечувани крайности и явно това е за сметка на грамотността. В политиката, по пътя към властта, нахлуха всевъзможни индивиди- мошеници, криминалнопроявени типове, измамници, които приеха, че избирателят е нискоинтелигентен, че има къса памет, и че властта е онзи бленуван имунитет, който ще заличи печалното им минало.

Ако на аудиозаписа, който ще чуете по-долу, е гласът на въпросния Павел Стоименов, с думите си той признава, че по пътя към властта борави с прийоми, целящи очерняне на опонента.

Местните хора, които над 20 години избират единодушно Апостол Апостолов за кмет, пък коментират, че с агресия и злоба няма как да станеш добър стопанин на община, която е пример за дружелюбие и толерантност между хората.

Името на кандидата Павел Стоименов е добре познато, казват симитличани и припомнят, че само преди година същият хвалеше Поли, че като кмет привлича инвеститори, държи на думата си, а селата в общината са с изградено осветление, улици и тротоари. Също по думите на Стоименов в общината имало „ред и чистота“. Думите му са в архива на известна медия.

Кога е искрен Стоименов?! Преди година, когато хвалеше Апостолов или днес, когато използва безплатната платформа на социална мрежа да очерня, ще решат избирателите на 29 октомври.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари