Оставката на Меркел ще разпадне Европейският съюз

0
Ако Ангела Меркел бъде отстранена от власт, Европейският съюз ще се разпадне на съставните си части
Ако Ангела Меркел бъде отстранена от власт, Европейският съюз ще се разпадне на съставните си части

Ако Ангела Меркел бъде отстранена от власт, Европейският съюз ще се разпадне на съставните си части, смята журналистът от британския в. Файнейшъл таймс - Филип Стивънс.

По думите на сътрудника на лондонското издание сегашният германски канцлер е гарант на стабилността на Стария континент и без нея пукнатините в европейската система ще се разширят. "Това ще бъде началото на края", прави извода си авторът на материала, предаде БТА.

Стивънс отбелязва, че напрежението в партията Християнсоциалистически съюз (ХДС), чийто лидер е канцлерът, расте заради кризата с имигрантите расте. "Някои членове на ръководството на ХДС не изключват Меркел да бъде принудена да се откаже предсрочно от лидерството на федералния кабинет в Берлин. Европа се гърчи в конвулсии и засилването на националистическите настроения е доказателство за това", коментира журналистът.

Според британеца преди началото на кризата Меркел се е справяла добре с управлението на страната и е водила в Европа внимателна и рационална политика. "Решението на ръководителката на правителството в Берлин да приюти толкова много бежанци е нанесло смъртоносна рана по Меркел. Чувството, че ситуацията излиза извън контрол нараства все повече и повече", отбелязва той.

Все още Меркел държи конците на управлението, но политиците във Федералната република започват да изпадат в паника. "Когато властимащите изпадат в паника, трябва да се очаква всичко", коментира авторът.

Заради проблемите с имигрантите Меркел вече има проблеми с коалиционния си партньор – Германската социалдемократическа партия. Нейният председател и заместник на канцлера в правителството – Зигмар Габриел обвини съюзника си по кабинет в безотговорни действия.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари