Оставиха в ареста мъж за нанесена телесна повреда на двама

0
Законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” за срок от две до 10 години
Законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” за срок от две до 10 години

Законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” за срок от две до 10 години

Районен съд – Бяла Слатина днес постанови да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А. П. Той е привлечен в качеството на обвиняем от Районна прокуратура – Враца, Териториално отделение – Бяла Слатина за две престъпления. За това, че на 12.02.2024 г. в с. Габаре, област Враца, е причинил средна телесна повреда на Ш. М. от същото село и че на същата дата и място, в съучастие с непълнолетния И. И., е причинил лека телесна повреда на М. М., като двете деяния са извършени по хулигански подбуди. Законодателят е предвидил наказание „лишаване от свобода” за срок от две до 10 години за средната телесна повреда и до три години за леката телесна повреда, съобщават от съда.

При постановяването на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ Районен съд – Бяла Слатина прие, че са налице всички изискуеми законови предпоставки за това. Налице е обосновано предположение за вероятната съпричастност на А. П. към престъпленията, за които му е повдигнато обвинение. От данните по делото съдът намира също така, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие, тъй като в началото се е укрил от органите на реда. Съществува и втората алтернативна опасност – обвиняемият да извърши престъпление, като се има предвид това, че той вече е осъждан, както и събраните до момента за него характеристични данни.

Определението на Районен съд – Бяла Слатина може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред Окръжен съд – Враца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари