Оставиха в ареста българин, участвал в кражба на 38 килограма злато в Белгия

0
Белгийското законодателство е определило максимален срок на наказание за посоченото престъпление – „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години
Белгийското законодателство е определило максимален срок на наказание за посоченото престъпление – „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Й.Й

По отношение на него е издадена Европейска заповед за арест от Съд в Антверпен, Белгия. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Бургас, предава Агенция Фокус.

Й.Й. се издирва от белгийските власти за провеждане на наказателно производство за въоръжен грабеж. Той е осъществен на 19.10.2020 година в Пулле, Белгия. В Европейската заповед за арест е посочено, че на тази дата мъж е бил нападнат и повален на алея пред неговото жилище. Върху пострадалия е нанесен побой. В продължение на 16.00 часа е държан вързан, а устата му била запушена. През това време са били откраднати скъпоценни предмети, между които и 38 килограма златни кюлчета. Посочено е, че престъплението е извършено от петима български граждани, сред които е бил и Й.Й. След грабежа заподозрените лица са избягали с две коли в Нидерландия.

Белгийското законодателство е определило максимален срок на наказание за посоченото престъпление – „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години.

Й.Й. е установен и задържан на 24.03.2021 година от полицейски служители в град Несебър.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари