Оставиха в ареста 26-годишния мъж, причинил катастрофата в Крушаре

0
Случаят доби широк обществен отзвук, а на 27 ноември, в деня на погребението на момчето, десетки граждани се събраха на бдение в Сливен
Случаят доби широк обществен отзвук, а на 27 ноември, в деня на погребението на момчето, десетки граждани се събраха на бдение в Сливен

Хюсменов е обвинен за умишлено причинена смърт на пътя на 19-годишния Петър Досев от Сливен

Бургаският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение "задържане под стража", наложена от Окръжния съд в Сливен спрямо 26-годишния Хюсеин Хюсменов, причинил смърт при катастрофа.

Това съобщи Мирослав Драганов, експерт "Връзки с обществеността" в Апелативната прокуратура, предаде БТА. Обвиняемият се е възползвал от правото си да обжалва определението на сливенския съд от 24 ноември.

Хюсменов е обвинен за умишлено причинена смърт на пътя на 19-годишния Петър Досев от Сливен. Инцидентът е от 21 ноември 2021 г. в сливенското село Крушаре. Според прокуратурата Хюсменов е нарушил правилата за движение по пътищата, движейки се със скорост от над 50 км/ч. и не е спазил безопасно разстояние и умишлено предизвикал ПТП. Предвиденото наказание е от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Случаят доби широк обществен отзвук, а на 27 ноември, в деня на погребението на момчето, десетки граждани се събраха на бдение в Сливен и с искане за справедлива присъда. Те настояха да бъдат задържани и други хора, които, според тях, са съучастници в престъплението. Близките се опасяват, че тези хора могат да избягат в чужбина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари