Осмокласничката е загинала заради селфи

0
Момичето е паднало в необезопасена шахта в недостроена сграда
Момичето е паднало в необезопасена шахта в недостроена сграда Видео: Нова телевизия

Нова жертва на модата „Опасно селфи”. 14-годишно момиче загина след опит да си направи снимка на покрива на висока сграда в столицата. 

Осмокласничката губи живота си  на недовършен строеж. Според информацията, с която разполагаме, момичето не е било само. Полетяло е от 12 етаж и е загинало на място, предаде Нова телевизия

Макар да изглежда напълно пуст и изоставен, строежът често се оживява. Десетки тийнейджъри ходят там и се изкачват до върха на високата сграда, за да си направят селфи. Така се стига и до фаталния инцидент, при който загива осмокласничка.

Съучениците на Зорница научават за смъртта й днес. Лошата новина им съобщават психологът на училището и учителите.

Наистина реакцията на много от тях беше много тъжна, с много рев и както често става в такива случаи - непризнаване, че това е вярно”, обясни педагогически съветник в училището на Зорница. 

Шокирани са не само децата, но и преподавателите. Учителката й по испански не може и да повярва, че е станала жертва на селфи модата. Била разумно и отговорно момиче

Никакви проблеми, никакви главоболия, никога не ми се е налагало да й правя забележка в час. Никога не съм предполагала, че нещо такова може да се случи с нея”, заявява Татяна Валентинова. 

Със съучениците на починалата осмокласничека вече работи психолог. Ако се наложи, ще се водят разговори и останалите възпитаници на гимназията. 

Ние много говорим за агресията в училище, но всъщност смъртните случаи заради екстремни селфите са много повече. И то по всякакви начини - на влакове, високи сгради”, обясни Панайот Рандев, психолог в 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо”.

Селфи манията не е тема табу в гимназията. Даже напротив . Педагозите взимали и превантивни мерки. 

Много пъти сме го водили този разговор и се опитваме всячески да им покажем, че това може да доведе до фаталния край”, обясни директорката Елена Георгиева.

Психолозите съветват децата да не излагат живота си на риск за едно селфи и да намерят друг - безопасен начин, по който да изявят себе си.

Злополучната необитема сграда се намира на територията на Александровската болница и е собственост на здравното министерство. 

Сградата се охранява денонощно, а последната информация, която получихме е, че полицията е издала предписание на охранителите да не допускат хора в района.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари