Осман Октай: Борисов раздава пари, за да си купи време, а не избори

2
Премиерът би трябвало вече да си е подал оставката, особено след декларацията на Европейския парламент
Премиерът би трябвало вече да си е подал оставката, особено след декларацията на Европейския парламент Снимка: БГНЕС

Политическият анализатор с коментар за ситуацията в страната

Бойко Борисов и министрите му достатъчно излагат властта. Българите имат една мъдра поговорка "волът като рие, на гърба си хвърля".

Това каза политическият анализатор Осман Октай за TV+.

"Толкова сериозни неща са се случили, които ако бяхме в държава с минимална политическа логика, всеки министър-председател би трябвало вече да си е подал оставката. Особено след декларацията на Европейския парламент - още на следващия ден един европейски политик би следвало, ако има отговорност към държавата, към нацията, към гражданите, а не е над всичко това. Той би трябвало веднага да се оттегли и да си подаде оставката", допълни той.

"Нормалната политическа логика в нашите анализи, познавайки политическото му поведение, както и личностното му поведение, както и товара на политическа отговорност и политическо оцеляване, предполагаха той да си подаде оставката и отново да спечели изборите с пълно мнозинство. Когато анализираме от момента когато излязоха снимките с чекмеджето, парите, кюлчетата, както и гласовите отзиви. Това създаде нова ситуация в неговото личностно поведение. Към момента всички коментират заема, който взеха от 5 милиарда, имат да взимат и още 5 милиарда. Той раздава пари на пенсионери, деца и купува избиратели. Аз имам друго обяснение - Борисов по-скоро купува време, а не избори, за да оцелее не само политически", каза още Октай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари