Осигуряват постоянен "зелен коридор" за ваксинации в Русе и региона

3
На този етап е предвидено имунизацията да се извършва с ваксината на AstraZeneca
На този етап е предвидено имунизацията да се извършва с ваксината на AstraZeneca Снимка: БГНЕС/архив

И през делничните дни ще бъде осигурен „зелен коридор“ за всеки, който иска да се имунизира, но не попада в съответната фаза на ваксинационния план

Това стана ясно от проведен разговор между областния управител Галин Григоров и директора на Регионалната здравна инспекция д-р Маргарита Николова. Ваксините ще се поставят без предварително записване на час. За момента е известно, че имунизация от понеделник до петък ще се извършва в Регионалната здравна инспекция от 13.00 до 16.30 ч., а в събота и неделя от 09.00 ч. В Университетска болница „Канев“, както и в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Димитър Граматиков – Русе“ имунизации ще се правят през делничните дни съответно от 14.00 ч. до 18.00 ч. и от 09.00 ч. до 15.00 ч.

Имунизации ще се правят и в два от медицинските центрове, а именно в „Медик Консулт“ от 08.30 ч. до 14.00 ч., както и в Медицински център – 1, по-известен като бившата Втора поликлиника от 09.00 ч. до 12.00 ч.

Останалите специализирани медицински кабинети, а именно тези в болницата в Бяла, както и в ДКЦ-1 също са в готовност да осигурят „зелен коридор“. Техният графика на работа би трябвало да стане ясен по-късно през деня.

Днес областният управител ще свиква работно съвещание, като на него се очаква да се разбере конкретния график на всеки от посочените кабинети. Част от общопрактикуващите лекари вече са започнали да поставят ваксина срещу COVID-19.

На този етап е предвидено имунизацията да се извършва с ваксината на AstraZeneca.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари