Още шест мъже и четири жени с COVID-19 починаха в Русе

0
Съболезнования на близките!
Съболезнования на близките!

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе за изминалото денонощие са констатирани 172 нови случая на COVID-19.

Най-много нови случаи са установени в община Русе – 155. От останалите 17 случая 6 са в община Сливо поле, 5 във Ветово и 3 в Борово. По един новозаразен за последните 24 часа има и в общините Бяла, Две могили и Иваново.

Без нови случаи е единствено в Ценовско.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 5837 души, а активните случаи са 1856. По последни данни към момента общо 467 души се намират на лечение в болниците от региона, като 21 от тях са в реанимация.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 283-ма души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха вече 3736.

За съжаление вчера са починали още шест мъже и четири жени с положителен PCR тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 245, от които 143 мъже и 102 жени на възраст между 27 и 98 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на 6-то място по заболеваемост в страната. Преди Русе са областите София (столица), Бургас, Пловдив, Варна и Стара Загора, а след Русенско се нареждат София, Сливен и Хасково. С най-малко нови случаи за изминалото денонощието е област Смолян – 5.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари