Още 11 души с коронавирус починаха в Русе

1
Съболезнования на близките!
Съболезнования на близките! Снимка: iStock

Постоянен спад в броя на активните случаи и четвърти ден повече оздравели отколкото заразени с Covid-19 отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе.

Новите случаи за изминалото денонощие са 91, като сред тях има и шестима ученици. Най-много са заразените в община Русе – 76. Шестима заболели има в Иваново, по трима в Бяла и Две могили, двама във Ветово, както и един в Борово. Без заразени са населените места от общините Сливо поле и Ценово.

Оздравелите през вчерашния ден са 150, а починали са шестима мъже и пет жени.

Активните случаи са 1 725, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 20 777, а преболедувалите 17 749. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на единайсето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на Covid-19, като най-малко са регистрираните в Кърджали – 16. На болнично лечение към момента в областта се намират 323 човека, като 59 от тях са в реанимация. Свободните легла са 80, от които интензивните са 7.

До момента в областта са извършени 87 229 имунизации, като повторна доза са получили 44 771 човека. През вчерашния ден 17 деца са били ваксинирани. Бустерна доза пък са получили общо 1 004 русенци.

Припомняме, че днес без предварително записване на час ваксини се поставят в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ до 15.00 часа, както и в беленската болница „Юлия Вревска“ до 14.00 часа. И на двете места ще поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, а в Бяла ще има възможност и за имунизиране с препарата на „Модерна“. Там отново от 10.00 до 14.00 часа ваксини ще се поставят и в неделя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари