Още шест души с коронавирус починаха в Русе

1
Съболезнования на близките!
Съболезнования на близките!

17 нови случая на коронавирусна инфекция за изминалото денонощие в област Русе, отчитат от Регионалната здравна инспекция.

За последните 24 часа няма излекувани. По-малкият брой заболели може да се дължи и на факта, че в съботния ден не работят всички лаборатории за диагностика на COVID-19. 10 от новозаразените са от община Русе, трима от Две могили, двама от Борово, както и по един от Сливо поле и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13220, а преболедувалите остават 10763. Активните случаи са 1675. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 382-ма, като 50 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 121, като шест от тях са за интензивни грижи.

От началото на седмицата до края на вчерашния ден в Русенско са установени 447 случая на коронавирусна инфекция, което е със 123 по-малко спрямо същия период през изминалата седмица. Оздравелите са 773, като за периода между 12-и и 18-и април техният брой бе 488. През отиващата си вече седмица беше поставен и абсолютен положителен рекорд по брой оздравели от началото на пандемията. В понеделник срещу вторник броят на излекуваните се увеличи с още 499, най-много оздравели от началото на годината. До тогава най-много оздравели от март миналата година имаше на 8 декември – 403-ма.

За последното денонощие са починали три жени и трима мъже с положителен тест за коронавирус. От 19-и до 24-и април включително починалите с доказан COVID-19 в региона са 41, което е с десет по-малко спрямо периода между 12-и и 18-и април. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 786, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 452 от тях са мъже, 334 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на дванайсето място по заболеваемост в страната наравно с Пазарджик. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи на коронавирус, като с най-малко са Видин и Монтана – по един. Разликата между областите в броя на заразените е много малка.

До момента в областта са извършени 17970 имунизации, като повторна доза са получили 3912 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари