Още не е ясно кой открадна екипировката на Планинска спасителна служба

0
„Това е специализирана техника, която е проследима, така че не препоръчвам на никого да я купува на черно, защото ще има неприятност”, предупреди Цветан Христов
„Това е специализирана техника, която е проследима, така че не препоръчвам на никого да я купува на черно, защото ще има неприятност”, предупреди Цветан Христов Видео: NOVA

Спасители споделят, че те сами са купували откраднатите пособия

Крадци оставиха Планинската спасителна служба във Враца без екипировка. Извършителят е все още неизвестен. Откраднати са около 400 метра специални въжета, сред които има и строго специализирани от скъпа материя. Липсват и над 40 карабинера за височинно спасяване.

„Това е специализирана техника, която е проследима, така че не препоръчвам на никого да я купува на черно, защото ще има неприятност”, предупреди в ефира на NOVA Цветан Христов, спасител в Службата.

„Всички планински спасители в България са доброволци и те сами спонсорират дейността си. Сами купуват екипировката си”, сподели Красимир Костов от БЧК.

В социалните мрежи от отряда призовават хората да сигнализират, ако попаднат на „изгодни оферти” за изчезналия инвентар. Телефонът, на който могат да се свържат с отряда за това, е на планинския водач и спасител Станой Арабаджиев - 0889 215 722.

На сайта на Планинската спасителна служба започна кампания с дарения за закупуване на нова екипировка за спасителите. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Доброволец
    Крадците свещи да си купуват с парите от откраднатата екипировка им пожелавам! АМИН!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари