Още една жена почина след ваксина срещу COVID-19

2
Причина за смъртта се оказала сърдечна слабост, а не ваксината
Причина за смъртта се оказала сърдечна слабост, а не ваксината Снимка: БГНЕС

След като 41-годишната медицинска сестра в Португалия почина два дни след ваксинацията срещу коронавируса, още една жена издъхна в Хърватска. Тя е 82-годишна и е починала на следващия ден след инжекцията с ваксината

В Хърватия за последното денонощие са регистрирани общо 1071 новозаразени с коронавирус, като 53 от тях са загубили живота си, съобщи "Макфакс", цитирана от БНР. Хоспитализираните пациенти наброяват 2390, а 200 пациенти са на апаратно дишане, показват още оповестените данни, разкрива Lupa.

Министърът на здравеопазването Вили Берош заяви на пресконференция, че починалата жена е 82-годишна обитателка на дом за възрастни хора в Чаковец, в северната част на Хърватия.

"Тя бе ваксинирана, а след това почина на следващия ден. Тялото на жената е изпратено за аутопсия", каза Берош.

По думите на министъра след ваксинирането жената е била наблюдавана и е била в добро състояние. Към 17 часа на следващия ден след ваксинирането състоянието на жената се влошило, повикана била бърза помощ, но жената починала в дома, заяви Берош и добави, че причината за смъртта е сърдечна слабост.

Жената е дала негативен тест за коронавирус.

"Страдаше от астма и трудности при преглъщане, поради което имаше сонда, имаше ангина пекторис, лежеше и не можеше сама да ходи", поясни Берош.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари