Още една мистериозна смърт на руски топ мениджър

1
Иван Печорин е загинал на 10 септември, след като е паднал от борда на лодка
Иван Печорин е загинал на 10 септември, след като е паднал от борда на лодка Снимка: пресс-служба КРДВ

Иван Печорин е загинал на 10 септември, след като е паднал от борда на лодка 

Управляващият директор на авиационната индустрия на Корпорацията за развитие на Далечния Изток и Арктика (КРДВ) Иван Печорин е загинал, съобщава сайтът на корпорацията, цитиран от РБК и агенция Фокус.

Това е поредната смърт на руски топ мениджър, след като преди това поне осем ръководители на Лукойл и Газпром издъхнаха при съмнителни обстоятелства.

В съобщението се казва, че на 12 септември е станало известно за "трагичната смърт“ на Печорин. "Смъртта на Иван е непоправима загуба за приятели и колеги, голяма загуба за корпорацията. Поднасяме нашите искрени съболезнования на семейството и приятелите“, допълват от КРДВ.

Както пише "Комсомолская правда. Далечен Изток“, позовавайки се на администрацията на Владивосток, Печорин е загинал на 10 септември, след като е паднал от борда на лодка във водите на Руския остров близо до нос Игнатиев.

На 11 септември местни медии, включително Primpress и VL.ru, съобщиха, че се издирва мъж, роден през 1983 г. в района на Владивосток, който е паднал зад борда. До този момент спасителната операция е продължила почти ден.

Печорин е участвал на Източния икономически форум (ИИФ), който се проведе във Владивосток от 5 до 8 септември. Като управляващ директор за авиационната индустрия на КРДВ, той също участва в развитието на авиационната достъпност на Далечния изток, включително подкрепата за пътнически въздушен транспорт, модернизацията на летищната инфраструктура и изграждането на нови писти. Участва в разработването на United Far Eastern Airlines, създадена през 2021 г. на базата "Аврора“.

През февруари почина и генералният директор на КРДВ Игор Носов. Един от познатите на Носов заяви пред РБК, че изпълнителният директор на корпорацията е получил инсулт, бил е откаран в реанимация, но не е бил спасен. Друг познат на шефа на КРДВ уточни, че Носов се разболял, след като на съвещание му съобщили, че е уволнен.

Преди това най-малко осем видни руски бизнесмени загинаха при самоубийство или при все още необясними инциденти от края на януари, като шестима от тях са свързани с двете най-големи енергийни компании в Русия.

Четири от тези шест бяха свързани с руския държавен енергиен гигант Газпром или едно от неговите дъщерни дружества, докато другите два бяха свързани с Лукойл, най-голямата частна петролна и газова компания в Русия.

По-рано тази година компанията зае необичайната публична позиция и се обяви срещу войната в Украйна, призовавайки за съчувствие към жертвите и за прекратяване на конфликта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    daskal
    Аааа... Случайно е. Пийнал, паднал зад борда, никой не го е видял... Стават такива работи.
  • 4
    1
    Русе
    Га станаха "топ мениджъри" не реваха. Га не исзпълняват ко им кажат ... Нормално!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари