Още един мъж загуби битката с коронавируса в Русе

0
Оздравелите са 14 пъти повече от новозаразените в областта
Оздравелите са 14 пъти повече от новозаразените в областта Снимка: iStock / Getty

Оздравелите са 14 пъти повече от новозаразените в областта

В първия ден от новата 2021 година отново оздравелите са повече от заразените с COVID-19. Този път разликата е малко над 14 пъти.

По данни на Регионалната здравна инспекция за последните 24 часа на територията на област Русе са регистрирани 8 нови случая на коронавирусна инфекция, а излекуваните са 116. 6 от новите случаи са от най-голямата община, а именно Русе, а останалите два случая са от Ценово. В населените места от общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново и Сливо поле няма новозаболели. Необходимо е да се отбележи, че броят на новите случаи е на база по-малко направени лабораторни изследвания през изминалия почивен ден както в страната, така и в областта. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7296, а излекуваните 6073. Активните случаи са 852. По последни данни към момента общо 222-ма души се намират на болнично лечение в региона, като 28 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие е починал още един мъж с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с доказан COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 371, като те са на възраст между 27 и 98 години. 225 от тях са мъже, а останалите 146 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе e на седмо място по заболеваемост в страната заедно с областите Кюстендил и Ловеч. След Русенско се нареждат областите Сливен със 7 новозаразени, както и Перник, и Ямбол с по 6 нови случая. Без нови случаи за последното денонощие са областите Велико Търново, Пазарджик и Перник.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари