Още двама русенци загубиха битката с КОВИД-19

1
По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалите 24 часа на територията на региона са установени 14 нови случая на коронавирусна инфекция, а оздравелите са 128
По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалите 24 часа на територията на региона са установени 14 нови случая на коронавирусна инфекция, а оздравелите са 128

Девет пъти повече са оздравелите отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за последното денонощие

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалите 24 часа на територията на региона са установени 14 нови случая на коронавирусна инфекция, а оздравелите са 128. 11 от новите случаи са от най-голямата община, а именно Русе. Двама новозаразени има и община Бяла, както и един в Две могили. В населените места от общините Борово, Ветово, Иваново, Сливо поле и Ценово няма новозаболели.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7585, а преболедувалите 6678. Активните случаи са 503. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 153 души, като 24 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие са починали още двама мъже с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 404 на възраст между 27 и 98 години. 249 от тях са мъже, 155 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 13-то място по заболеваемост в страната наравно с Перник. С най-малко нови случаи за изминалите 24 часа е област Смолян – 2.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

ЛЮБОВ е, когато кажеш на жена си, че е паркирала отлично... и мълчаливо сриташ парчетата от стоповете под колата.

Харесай Дунавмост във Фейсбук