Още бетон на кея в Русе

6

Уж преместваемите павилиони се поставят върху бетонни блокове

Нова порция бетон се появи на Русенския кей, видя Dunavmost. Започнали са да строят павилионите, в които ще се продават сувенири и напитки. Работниците ги поставят в тревните площи, които и без това са малко. Конструкциите на павилионите са леки, но са положени върху бетонни блокове за основа. Още бетон върху плацдарма, наречен кей.

Припомняме, че през декември 2022 г. общинските съветници в Русе приеха предложението за поставяне на 12 павилиони на кея. Според одобрената схема, всички от тях ще са разположени върху оскъдните зелени площи. Причината - бетонът е даден на концесия от предишната управа. Освен това бъдещата "Алея на занаятите" ще пресича намиращата се пред павилионите велоалея, което явно също не се счита за проблем...Схемата за търговските обекти може да видите ТУК.

Добрата новина беше, че конструкциите са преместваеми и русенци се надяваха, че ако гражданското общество реши, те няма да останат дълго там, където са предвидени. Възможността да бъдат премахнати е под въпрос, но дори да се получи, какво ще стане с бетонните блокове за основа? Вероятно дълго ще "красят" крайбрежието на Дунава.

В обобщение може да заключим, че ни чака едно "стабилно", бетонирано бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    16
    daskal
    И защо не ги поставяте на огромното празно бетонно пространство, а?! Малко да го разнообразите и оживите. Защо ги пльоскате на оскъдната тревица? Да я огазят, осерат и унищожат! Защо не поставите нормални пейки, да се отпусне и отпочине човек, вместо да се ръби на тези уреди за мъчение! Защо все малоумни работи вършите?
  • 4
    15
    мм
    Данов ги оправи взема им парите за строеж че и концесията но имаше нещо 5 години не може да се прави нищо заради проекта а концесията сигурно е за 30 години
  • -4
    14
    До Джонитпо
    Ми ас съм нормалния ве. Ас..... Понял бляд?
  • 2
    13
    Краси
    Преди да маеш глупости се запознай с нещата. Една капка не е море в океана
  • 0
    12
    джони
    до спокойния, кой тоз нормален кандидат кмет ве тролчо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари