Още българи ще бъдат евакуирани от Израел с правителствения самолет

0
Машината ще извърши втори полет веднага, след като се получи разрешение, обясни Мария Габриел
Машината ще извърши втори полет веднага, след като се получи разрешение, обясни Мария Габриел Видео: NOVA

Машината ще извърши втори полет веднага, след като се получи разрешение, обясни Мария Габриел

Още 68 българи, които в момента се намират в Израел, ще бъдат докарани у нас с правителствения самолет. Машината ще извърши още един полет веднага, след като се получи разрешение от израелските власти. Това каза външният ни министър Мария Габриел на брифинг на летище София. Там, малко след 18:00 ч., кацна и първата група наши сънародници, напуснали по спешност Израел, информира NOVA.

Към момента няма заявка за евакуация на дипломати”, каза още Габриел. И категорично заяви позицията на страната ни за случващото се Израел – властите у нас строго осъждат нападенията там.

Транспортния министър Георги Гвоздейков, който пътува до Израел и обратно с правителствения самолет, заяви, че вече е сформиран и втори екипаж за следващия полет. И подчерта, че България е първата страна, която извежда свои граждани в организирана мисия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари