Осъдиха зрител на футболен мач в русенско

0
Футболният запалянко набил делегата на футболната среща между Глоджево и Динамо 2011
Футболният запалянко набил делегата на футболната среща между Глоджево и Динамо 2011

1500 лв глоба ще трябва да заплати зрител на футболен мач в Русенско, нападнал делегата на срещата.

Екшънът датира от 4 октомври 2014 година, когато жертвата К.И.В. е бил назначен за делегат на ОС на БФС на футболната среща между ФК „Глоджево” от едноименния град и ФК „Динамо 2011” от село Стамболово, която се провеждала в Глоджево.

Грубиянът Ч. бил зрител на футболната среща и след спречкване с делегата му нанесъл удар с юмрук в главата и изрекъл думи, които според пострадалия, накърнили честта и достойнството му, както и авторитета му като длъжностно лице. С действията си, нападателят е осъществил състава на престъпление за което бил признат за виновен.

Той отговарял пред Темида, за това, че е причинил на длъжностно лице при изпълнение на службата му, лека телесна повреда изразяваща се в причинена болка и страдание, като деянието е извършено по хулигански подбуди. Делегатът оплакал от силна болка в главата, която била в резултат на удара от човек от публиката.

През нощта след мача той вземал медикаменти за болката, която продължила около седмица. След случая той бил много подтиснат и психически неуравновесен, тъй като подобно нещо му се случвало за пръв път в 25 годишната му кариера в сферата на футбола. Въпреки нападението, делегатът продължил да изпълнява задълженията си още 5 минути да края на мача. Заради хулиганската проява, Русенският Районен съд осъди нападателя на 1500 лв глоба и 60 лв разноски по делото.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари