Осъдиха три българки за кражби в Англия

1
Жените отмъквали чужд багаж във влакове
Жените отмъквали чужд багаж във влакове

Жените отмъквали чужд багаж във влакове

Три българки откраднаха куфари с вещи на стойност почти £14 000 от пътници във влака.

Надежда Иванова, Мариана Петрова и Гина Калчева са крали чужди багажи от влаковете LNER по главната линия на източното крайбрежие. Всичко ценно се взимало, а останалото изхвърлили. На студентка от университета Дърам, която се връщала в Китай за лятната ваканция, са откраднати вещи на стойност над £2000. На семейство, което пътувало за Южна Корея, са откраднати четири паспорта, пише Glasnews.bg.

Пред съда се изправиха трите жени. Става ясно, че са използвали и крадени карти, с които пазарували Sainsburys и McDonald’s.

Иванова и Петрова признаха за четири кражби. Калчева признава за три.

Прокурорът Винс Уорд каза пред съда, че във влак, на 6 юни 2022 г, пътничка е изгубила багаж, съдържащ вещи на стойност £815. Трите жени са заснети от видеонаблюдение на гара в Нюкасъл с откраднатото.

Същия ден от пътник е откраднато имущество на стойност £6000, като българките отново са заснети от камери за престъплението на гара Дарлингтън. При друго престъпление жените са откраднали iPad, който имал монтирано устройство за проследяване. Така се установило, че те са отседнали в хостел в Нюкасъл.

42-годишната Иванова е осъдена на 27 месеца затвор. Тя има четири предишни присъди.

30-годишната Петрова от Хетфорд Роуд, Енфийлд, Лондон също има предишни присъди за кражби в Обединеното кралство. Извършила подобни престъпления в Австрия, Испания, Дания, Полша и Франция, за някои от които е лежала в затвора. Тя е осъдена на две години условно и 150 часа общественополезен труд.

22-годишната Калчева от Шефилд, призна три от обвиненията в кражби. Тя беше осъдена на осем месеца затвор и 150 часа неплатен труд. Калчева, която е дъщеря на Иванова искрено се разкая пред съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Балканеца
    Три циганки, по- точно!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари