Осъдиха сърбин да плати 50 000 лева за кола, която е карал дрогиран

0
Виновният шофьор получи условна присъда и глоба от 450 лева
Виновният шофьор получи условна присъда и глоба от 450 лева Снимка: Прокуратура на Република България

Виновният шофьор получи условна присъда и глоба от 450 лева

По обвинение на Районна прокуратура - Велико Търново, 47-годишен сръбски гражданин бе осъден по бързо производство за извършено престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК. С определение на Районен съд - Велико Търново от 17.08.2023г., с което е одобрено постигнато споразумение. М.М. е признат за виновен за това, че на 14 август по пътя I - 5, км. 105, с посока на движение към град Русе, управлявал лек автомобил марка „Пежо” модел 508, (собственост на лизингова къща) след употреба на наркотични вещества – кокаин, установено по надлежния ред, съобиха от държавното обвинение.

На М.М. е наложено наказание девет месеца лишаване от свобода, чието изпълнение на основание чл. 66, ал. 1 от НК е отложено с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 450 лева, както и е лишен от право да управлява МПС за срок от девет месеца. Той е осъден също да заплати и сумата от 49 000 лева, представляваща стойността на превозното средство, с което е извършил престъплението и което не е негова собственост.

Одобреното от съда споразумение за решаване на делото има последиците на влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    минувач
    И ще му хванат дедовия да плати ама друг път
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари