Осъдиха руснак за държавна измяна

0
Сергей Кабанов е съдействал на американските разузнавателни служби и е изпращал компоненти от ракети в САЩ
Сергей Кабанов е съдействал на американските разузнавателни служби и е изпращал компоненти от ракети в САЩ

Сергей Кабанов е съдействал на американските разузнавателни служби и е изпращал компоненти от ракети в САЩ

Съд в Русия осъди мъж на 12 години и половина затвор за измяна заради това, че е съдействал на американските разузнавателни служби и е изпращал компоненти от ракети в САЩ, предаде Ройтерс, като се позова на днешни информации на руски новинарски агенции.

Федералната служба за сигурност (ФСС) на Русия идентифицира мъжа като Сергей Кабанов. Според ФСС Кабанов е организирал извозването на ракетните компоненти през Латвия, като те са били получавани в САЩ от американска компания, базирана в щата Алабама и намираща се под контрола на американското министерство на отбраната.

Кабанов, който бе осъден от съд в руския град Твер, ще излежава присъдата си в затворническа колония при максимално строги условия, съобщи БТА.

На кадри, публикувани от ТАСС, се вижда моментът, в който Кабанов е арестуван от служители на ФСС, докато с помощта на друг мъж пренася малка дървена щайга от един автомобил в друг. ТАСС разпространи и кадри от съдебната зала, на които се вижда моментът, в който бива произнесена присъдата на Кабанов, отбелязва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Тагаренко
    Така се постъпна с предателите. А в шибаната ни България ги такива правим военни министри!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари