Осъдиха на затвор мъж, пребил съпругата си в село Юделник

3
Жената е загубила зрението на едното си око след побоя
Жената е загубила зрението на едното си око след побоя Снимка: Dunavmost

Жената е загубила зрението на едното си око след побоя

Районен съдРусе наложи на О. Ю. наказание лишаване от свобода за срок от 5 години и 4 месеца при строг режим за това, че причинил на Н. Ю. тежка телесна повреда, изразяваща се в постоянна слепота на дясното око.

Случаят е от село Юделник, Русенско.

Подсъдимият е на 52 години, със средно образование, женен, неосъждан, работи. Вечерта на 24.07.2022 г. бил на гости, където употребил значително количество алкохол. Около 22:30 ч. се прибрал и си легнал. Само 4 часа по-късно станал и започнал да се приготвя за работа. Все още под влиянието на алкохола, без да бъде предизвикан по никакъв начин започнал да нанася силни удари с юмруци по цялото тяло на съпругата си. Оставил я да лежи на земята в безпомощно състояние и заминал на работа. Часове по-късно децата се събудили и, виждайки майка си безжизнена, се обадили на сестра ѝ, която сигнализирала на тел.112. Пострадалата била откарана в болница, където били констатирани счупвания на ребра и носни кости, перфорация на дясната очна ябълка и множество кръвоизливи, т.е. постоянна слепота с дясното око, разстройство на здравето, временно опасно за живота, трайно затрудняване на движенията на снагата за срок повече от 30 дни.

В разпоредителното заседание пред Районен съдРусе подсъдимият призна всички факти и обстоятелства, описани в обвинителния акт и поиска делото да бъде разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Съгласно чл.58а от НК, в тези случаи съдът е длъжен да намали наказанието с 1/3. Съдебният състав определи за О. Ю. наказание лишаване от свобода в размер на 8 години. След приложението на посочената законова разпоредба, на подсъдимия бе наложено наказание лишаване от свобода за срок от 5 години и 4 месеца при първоначален строг режим. Потвърдена бе мярката за неотклонение задържане под стража, взета на 21.02.2023 г. след неявяването на О. Ю. в първото съдебно заседание без уважителна причина.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - гр. Русе.

Съгласно чл. 16 от НПК подсъдимият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Чл. 128. (1) от Наказателен кодекс: Който причини другиму тежка телесна повреда се наказва с лишаване от свобода от три до десет години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари