Осъдиха младеж от Русе, изпочупил спирка и тотопункт в квартал "Чародейка"

0
Още преди делото младежът платил нанесените щети, в размер малко над 760 лева
Още преди делото младежът платил нанесените щети, в размер малко над 760 лева

Mладеж от Русе беше осъден на пробация, след като през лятото на 2014 г., след употреба на значително количество алкохол, буйствал в квартал „Чародейка“. По случайност минал край спирка и тотопункт и под влияние на спиртните напитки, които консумирал, решил да изпочупи стъклата им с ритници и юмруци. Не го спряла дори непосредствената опасност за самия него от действията му и в крайна сметка нарязал едната си ръка на падащите стъкла.

Очевидец на станалото повикал полиция, а на дошлите на място служители на реда описал нарушителя. Те го открили и отвели във Второ РУП, където мъжът им признал, че е натрошил спирката и тото пункта и им обяснил действията си с „избиване на комплекси“. Проверката за алкохол пък показала 2,18 промила.

Признал изцяло фактите и пред съда. Още преди делото платил нанесените щети, в размер малко над 760 лева общо. Това, както и чистото му съдебно минало, помогнало на русенеца да получи лека присъда – пробация.

Мерките, които тя включва, са задължително явяване за подпис в продължение на 1 година два пъти седмично пред пробационен служител и задължителни периодични срещи с такъв отново за 12 месеца. Предвиден е и поправителен труд за същия период, като ще се отнемат по 10% от заплатата на младежа в полза на държавата.

Той трябва да плати и разноските по делото.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари