Осъдиха двама мъже за кражба на гълъби

0
Осъдиха двама мъже за кражба на гълъби
Двама мъже, единият от които от Скопие, а другият пенсионер от Мартен, са осъдени за кражба на редица вещи, сред които и няколко домашни гълъба, пише "Топ новини".

Престъпленията били извършени в последните месеци на 2011 г. и между 1 януари и 11 март 2012 г. В първата „партида“ участвал само мартенчанинът, който присвоил вещи, оставени му за да ги пази. Втората била извършена съвместно, а третата – дело на жителя на Скопие.

На подсъдимата скамейка обаче бил изправен само последният, тъй като съучастникът му не би издирен, поради което бил съден задочно.

В началото на 2011 г. мартенчанинът бил настанен от свой приятел да живее в наследствената му къща, като условието било да се грижи за нея и двора и да си плаща сметките. През август същата година собственикът установил, че „квартирантът“ му не полага никакви грижи за имота и го изгонил, като уважил желанието на подслонения да му даде няколко дни, за да си намери къде да живее.

Вместо да направи това обаче той изнесъл и разпродал буквално всичко от имота, включително и телената оградна мрежа. Чак през февруари 2012 г. собственикът установил кражбата и сигнализирал за нея.

Преди това закононарушителят, заедно със своя приятел от Скопие, извършили кражба от друг имот. От него изнесли множество инструменти и уреди, някои от които продали, други предали за вторични суровини, а вещите, които останали, се озовали в органите на реда, след разкриване на престъплението.

Преди това, на 11 март 2012 г., жителят на Скопие бил на градус след употреба на алкохол и в това състояние решил да открадне декоративни гълъби, които знаел къде да намери. Така се сдобил с 14 породисти гълъба. След кражбата продал животните.

Тъй като бил с чисто съдебно минало, гражданинът на Република Македония бил осъден на 1 година условно, с 3 изпитателен срок.

Пенсионерът от Мартен пък, който бил нееднократно осъждан, получил 1 година и 6 месеца ефективно при първоначален строг режим, в затвор от закрит тип. Той ще трябва да излежи и друга присъда – първоначално условна, в изпитателния срок на която извършил поредните си престъпления. Тя е в размер на 1 година лишаване от свобода.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари