Осъденият джихадист в Австрия е от Силистра

0
В България няма засичани негови криминални или противообществени прояви
В България няма засичани негови криминални или противообществени прояви

По повод информацията, че в Австрия е осъден за тероризъм гражданин от български произход, министърът на вътрешните работи Младен Маринов потвърди пред журналисти в кулоарите на парламента, че лицето е български гражданин.

Според вътрешния министър, осъденият на първа инстанция нашенец е с адресна регистрация от Силистра, но от дълго време живее в чужбина. Маринов подчерта, че става въпрос за операция на австрийската полиция. В България няма засичани негови криминални или противообществени прояви, съобщи още министърът и наблегна, че лицето от дълго време не живее в България, пише Actualno.

Припомняме, че българинът беше осъден на 7 години затвор на първа инстанция. Той е на 24 години. Сънародникът ни се завърнал от Сирия през 2015 година. При полицейска операция, в неговия дом е открита USB памет, съдържаща инструкции как да се използват взривни вещества и химическо оръжие, включително как да се взривят устройства с мобилен телефон. Делото се води при изключителни мерки за сигурност и конфиденциалност на определена информация - например самоличността на осъдените, като дори съдебните заседатели са били отделени с параван, за да не могат обвиняемите да им видят лицата.

Източник: actualno
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари