Оригиналният шедьовър от Бродуей „Котките“ за първи път у нас!

0
Лондонската постановка се играе 21 поредни години, а тази на Бродуей – 18 години
Лондонската постановка се играе 21 поредни години, а тази на Бродуей – 18 години Видео: Cats The Musical

След дълги години търпеливо очакване от родната публика, най-известният мюзикъл в света ще направи своя дебют на българска земя. 

Оригиналният шедьовър от БродуейКотките“ ще бъде представен за първи път у нас през май на предстоящата 2017 г. в зала 1 на НДК, предаде Нова телевизия. Поради очаквания огромен интерес към хитовата творба на Андрю Лойд Уебър, са предвидени две дати: 11 и 12 май.

Постановката ще бъде един от централните акценти по случай 35-годишнината на Националния дворец на културата в рамките на пролетния фестивал "Салон на изкуствата". 

От Великобритания ще пристигнат 78 актьори в оригиналния състав на легендарния мюзикъл от Бродуей, като част от 100-членния екип, с който пътуват и 27 сценични работници. Цели седем камиона ще превозят до София пищния декор, атрактивни костюми и техника на грандиозната продукция.

Билетите ще са в продажба от 1 септември (четвъртък) в мрежата на Eventim.  

През 2014 г. в робята на котката Гризабела влезе поп звездата Никол Шерцингер. Критиката нарече изпълнението й "господарство на сцената". За съжаление на феновете си у нас обаче, гаджето на Григор Димитров няма да дойде в България, тъй като миналата година ролята беше поверена на певицата Кери Елис. 

Котките“ са представени за първи път в емблематичния за популярния театър квартал "Уест Енд" в Лондон през далечната 1981 г., а през 1982 г. в същия творчески състав постановката стъпва на Бродуей.

Горещо приветствана едновременно от критиката и публиката, продукцията печели множество награди, между които за най-добър мюзикъл на името на Лорънс Оливие и Toni Awards. Лондонската постановка се играе 21 поредни години, а тази на Бродуей – 18 години, с което и двете поставят рекорди по дълготрайност и актуалност.

Мюзикълът „Котките“ е преведен на над 20 езика, а през 1998 е преработен и във версия за телевизионен филм. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари