Организират благотворителен концерт за „Всех Святих”

0
Организират благотворителен концерт за „Всех Святих”

Ден след като Българската православна църква чества празника на Всички български светии, нова дарителска инициатива ще бъде осъществена, предава "Дарик".

Инициатор на събитието е русенката, оперната певица Мариана Цветкова. Вдъхновена от желанието на своите съграждани колкото е възможно по-скоро нововъзстановеният русенски храм „Всех Святих” да отвори врати, още в ранната пролет, Мариана Цветкова споделя идеята си за благотворителен концерт за набиране на средства за довършване на храма с настоящите организатори на събитието – Лайънс клуб Русе "Сексагинта Приста", Лайънс клуб Русе, Лайънс клуб „Истър” и Лайънс клуб „Норд”.

Те срещат отзивчивостта на проф. Христо Белоев – ректора на Русенския университет „Ангел Кънчев”, който също се превръща в съорганизатор на събитието. Мариана се обръща и към своите приятели и колеги от Русенската опера, които с радост се отзовават – любимият на публиката тенор Калуди Калудов, русенците Андреана Николова, Венцеслав Анастасов, Стилиан Минчев, Владислава Гарвалова, Венета Котларова, Момчил Миланов, а към тях се присъединяват и Даниела Караиванова и Пламен Бейков. За акомпанимента на песните и ариите, които те ще изпеят ще се погрижат блестящите русенски пианисти Евгени Желязков и неговата възпитаничка Божена Петрова.

Но участието на музиканти и изпълнители съвсем не свършва с това!

В благотворителния концерт, който ще се проведе на 23 юни от 19 часа, в Канев център на Русенския университет, ще се включват и други приятели на Мариана Цветкова – талантливите деца от Тамбурашкия оркестър с техния ръководител Наталия Константинова, както и Зорница Митева. Присъединяват се също и младите певци от Детско-младежкия хор „Св.Георги Победоносец” при Общински младежки дом – Русе с ръководител Мина Влайкова.

Красив разноцветен акцент в програмата ще добави и набиращата възторжена публика арт- и готик-рок формация KRISTAL BARDESS.

Концертната програма наистина е разноцветна – пъстра музикална мозайка, изградена от вълнуващите композиции на KRISTAL BARDESS, от виртуозните пиеси на Тамбурашкия оркестър, от слънчевите канцонети, оперни и оперетни арии на солистите на Русенската опера, от проникновените ансамбли на хор „Св.Георги Победоносец”. Мозайка, изградена от музикантите – малки и големи, изградена с любовта към Русе, към неговите музикални и културни традиции и история, неизменна част от които е и прекрасният храм „Всех Святих”!

Мястото за провеждането на благотворителния концерт КАНЕВ ЦЕНТЪР не е избрано случайно. То е пример, достоен за уважение и подражание – пример за любовта към корените и за щедростта на дарителството.

СТАНЕТЕ СЪУЧАСТНИЦИ В БЛАГОРОДНОТО ДЕЛО!

Благотворителни покани се предлагат срещу минималните суми за дарение от 5 и 10 лева в:

- Касата на Държавна опера-Русе

- Билетния център на Русенски университет „Ангел Кънчев” (Ректората)

- На ул.”Райко Даскалов” 1

Заявки за получаване на покани могат да бъдат направени и на телефоните: 0878 488802, 0895 62 01 13 и 0885 00 92 49.

Всяко допълнително дарение над минималните суми е възможно и ще бъде прието с благодарност!

Всички изпълнители участват напълно безвъзмездно!

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари