Оръжия за „Хамас“ са били открити в Ямбол

0
Оръжия за „Хамас“ са били открити в Ямбол
Оръжия за „Хамас“ са били открити в Ямбол Видео: NOVA

Организацията има тайници с боеприпаси в Европа, пише „Шпигел“

В България е открит тайник с оръжия, които е трябвало да бъдат използвани за нападения срещу еврейски религиозни сгради в Германия, съобщи германският вестник "Шпигел". От Министерство на вътрешните работи потвърдиха за NOVA, че има такъв случай. Разследващите заявиха, че в четвъртък ще дадат повече информация.

Според източници на телевизията става въпрос за акцията проведена в Ямбол на 28 март. Тогава в автосервиз бяха намерени огнестрелни оръжия и боеприпаси, собственост на мъж. Обвиненият е с мярка "задържане под стража".

"В южната част на България, в подземен склад бяха открити оръжия и боеприпаси, които вероятно е трябвало да бъдат използвани за атаки на "Хамас" срещу еврейски обекти в Германия, предимно в Берлин", съобщи изданието, позовавайки се на източници от Федералната служба на криминалната полиция. Някои от оръжията са частично неизползваеми поради ръжда.

Информацията за склада за оръжие е получена чрез анализ на мобилния телефон на един от четиримата палестинци, арестувани в Берлин и Нидерландия през декември 2023 г. Те са заподозрени, че подготвят складове с оръжия, предназначени за терористични атаки по поръчка на "Хамас" в Европа.

В средата на месец декември германската служба е открила снимки на няколко пистолета, пълнители и други части от оръжие в мобилния телефон на един от арестуваните.

Цифровите следи от снимките отвеждат разследващите до място в Южна България, където огнестрелното оръжие е "заровено в торба под дърво".

Има съмнения, че подобни складове са готвени и в Полша. Твърди се, че няколко от заподозрените са пътували там многократно. Все още обаче информацията за подобни тайници в Полша не е потвърдена.

При арестите през декември от заподозрените не са иззети огнестрелни оръжия. Откритието в България обаче показва, че терористичната организация има тайници с оръжия в Европа. Германските и европейските прокурори са информирани от израелските тайни служби за предполагаеми терористични планове на членове на бойното крило на "Хамас".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    5
    Moni levi
    Аз не съм симит ами съм травестит, моля правете разлика! Мечтая си някой амуджа да ми направи атентат на задния двор, дано стане скоро!
  • 3
    4
    монка,
    ще те докладвам за антисемитизъм, тези „,мрьсни пустинни арабски маймуни“ са семити, точно като теб! И кво правим тогава?!?
  • 3
    3
    Фен на Чичо
    Мони, Мони. Жалко че Чичо не поживя по - дълго. Сега нито Израел щеше да има, нито такива като теб...Ама нищо не е загубено все още...
  • -3
    2
    Moni levi
    Тези ислямски диваци и тук ли плъзнаха,мрьсни пустинни арабски маймуни,за избиване са,Израел да избие всичките.
  • 2
    1
    Пет,р
    А за Украйна не бяха ли открити или за тая продажна нация проблем няма
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари