Оранжев код за опасно време в Русе

0
Към 16:00 ч. са получени сигнали за паднали клони и дървета по улици на територията на града, както и паднали ламарини
Към 16:00 ч. са получени сигнали за паднали клони и дървета по улици на територията на града, както и паднали ламарини

Към 16:00 ч. са получени сигнали за паднали клони и дървета по улици на територията на града, както и паднали ламарини

Днес в Русе, както и в населените места от общината, е обявен оранжев код за опасно време. Предупреждението е свързано със силния, бурен до ураганен, вятър, който на моменти достигна над 40 м/с или около 150 км/ч. От НИМХ съобщават, че причината за това е повишен баричен градиент в южната периферия на много обширен атлантически циклон над Прибалтика. От Института прогнозират поровите на вятъра да отслабнат късно тази вечер или около полунощ, като през утрешния ден се очаква скоростта на вятъра да не надвишава 5-10 м/с.

Община Русе препоръчва на жителите на Русе и населените места от общината да не остават на открито за дълго време заради опасност от падащи предмети от околните сгради, както и да обезопасят домовете и имотите си, като затворят всички врати и прозорци, да преместят леки предмети и имущество на закрито, както и да премахнат неукрепени предмети от первазите на прозорците си. Собствениците на моторни превозни средства се съветват да паркират колите си далеч от дървета, строежи и други опасни места. Граждани, които са на път, е добре да спрат автомобилите си на открито място, далеч от електропроводи, дървета и от надвиснали скални маси.

Към 16:00 ч. са получени сигнали за паднали клони и дървета по улици на територията на града, както и паднали ламарини от жилищни сгради. Нанесени са и леки поражения на няколко паркирани автомобила от паднали предмети и клони. Към момента няма данни за пострадали хора, както и за прекъснато електрозахранване в населените места на територията на община Русе.

Всички институции са в готовност и реагират активно на влошеното време, като на терен работят екипи на ОП “Паркстрой” и Доброволното формирование към Община Русе, както и служители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари