Оранжев код в 3 области на страната

37
Предупреждението е за обилни валежи с гръмотевици
Предупреждението е за обилни валежи с гръмотевици Снимка: НИМХ

Предупреждението е за обилни валежи с гръмотевици

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за утре (7 юли) предупреждение от втора степен - оранжев код в 3 области в източната половина от страната - Шумен, Велико Търново и Търговище. Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления. Предупреждението е за обилни валежи с гръмотевици.

Жълт код за силен дъжд с гръмотевици пък е обявен за утре в 12 области - Плевен, Ловеч, Габрово, Русе, Силистра, Добрич, Разград, Варна, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол.

Времето днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над Западна и Централна България отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки.

Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от североизток, след обяд в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад.

Максималните температури ще бъдат между 32 и 37 градуса, малко по-ниски ще са на места по високите западни полета и по Черноморието. В София температурата ще е около 28 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Гражданя
    Тъпаци на село е 100 пъти по добре от този кратер,хахахаха какви сте заблудени в панелки и дишате пръдня по цял ден и не може да се спи от чалгари
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари