Оправдаха русенски полицай навръх празника!

0
Окръжният съд в Русе окончателно оправда младши полицейски инспектор, обвинен в нанасяне на лека телесна повреда
Окръжният съд в Русе окончателно оправда младши полицейски инспектор, обвинен в нанасяне на лека телесна повреда

Навръх празника на полицията Архангеловден, Окръжният съд в Русе окончателно оправда младши полицейски инспектор, обвинен в нанасяне на лека телесна повреда.

През юли месец тази година Т.С. бе оправдан на първа инстанция и гражданският иск от 2000 лева, предявен от пострадалия, бе отхвърлен. Оправдателната присъда обаче бе обжалвана от тъжителя и граждански ищец пред Окръжния съд.

Инцидентът датира от 13 август 2015 година. Т.С. работил като младши полицейски инспектор в полицейския участък в русенското село Червена вода. Местен жител бил призован да пише обяснения в кабинета на друг полицай. С него се явил З.М., който му диктувал какво да пише.

В същата стая обяснения давал и друг човек. Той обаче говорел на висок тон и бил помолен да напусне от полицая. Вместо да излезе обаче, З.М. се облегнал на касата на вратата и продължил да говори на висок глас. Тогава Т.С. излязъл от своя кабинет и му направил забележка, защото пречел на работата. З.М. тръгнал по коридора и в този момент останалите полицаи го чули да казва "Защо ме блъскаш".

Те преценили, че репликата е към инспектора, но не видели никакво блъскане. След това З.М. тръгнал с приятеля си към центъра на селото, като му казал, че инспекторът го е блъснал. Показал му дори червенина близо до рамото си. След това посетил съдебен лекар и бил освидетелстван.

Според съдебно-медицинската експертиза, той имал охлузвания и кръвонасядания на лявата мишница, от които са му причинени болки и страдания. След подадена жалба от З.М., срещу полицейският инспектор било повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда с иск за 2000 лева обезщетение.

Районният съд обаче оправдал Т.С. и отхвърлил гражданския иск. Според Окръжните магистрати няма, липсват доказателства, кой е причинил леката телесна повреда на тъжителя. Затова Русенският Окръжен съд потвърди присъдата на първа инстанция, с която полицаят е оправдан, а тъжителят е осъден да плати съдебните разноски. Това решение е окончателно и не подлежи на обжалване.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари