Опит за измама с помощи за бежанци от Украйна разкриха в Пловдив

0
Жена се представила за бежанка от Украйна и искала хранителни продукти
Жена се представила за бежанка от Украйна и искала хранителни продукти Видео: NOVA

Опит за измама с помощите за бежанци от Украйна

За това сигнализира NOVA по информация на свои зрители.

По думите им фалшивият призив за съдействие бил разпространен от жена, представила се за 40-годишна украинка, избягала от войната с шестгодишното си дете. Едни от първите отзовали се да помогнат са хората от Националната асоциацията на доброволците в България.

Красимир Каракашев е председател на доброволческо формирование „Мейдей“-Пловдив. Той разказва, че получил информация за жена, която има нужда от хранителни продукти. Тя самата изпратила списък, който включвал провизии за около седмица.

Впоследствие се оказало, че жената е известна сред местните хора като измамница. "И друг път е искала дарения за себе си", казва Каракашев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    ???
    Не разбрахме каква е била далаверата на въпросната Силвия, освен, да си снимат касовите бележки и да се разходят до изхода на Пловдив, което всъщност може да е било пазаруване за вкъщи и неделна разходка. Пълна шашма. Трябва ли да има война, за да се поиска помощ за нуждаещ/а се българин/а ? Така и не се разбра в какво точно се състои "измамата", но всички медии им направиха безплатна реклама на тия "благотворители" и изпратиха послание, българите да не се надяват на помощ в тези трудни времена, защото ще ги обявят за "измамници", пък и не са "модерни"!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари