Оперни спектакли и концерти приканват русенци в Операта

0
Русенци ще се насладим на културни изяви от всякакъв тип идната седмица
Русенци ще се насладим на културни изяви от всякакъв тип идната седмица

Оперни спектакли и концерти ще видят русенци на сцената на дунавския град през идната седмица.

Във вторник, 9 февруари, от 19.00 ч. в зала Опера ще бъде поставена „Набуко“ от Джакомо Пучини. Либрето – Темистокъл Солера, базирано на библейски сюжет (по френската драма “Навуходоносор” от Огюст Анеси-Буржоа и Франсис Корню), информира ТОП НОВИНИ.

Диригенти ще бъдат Патрик Бърнс и Люис Гастон от Международен курс за оперни диригенти под ръководството на Деян Савич. Сценография и костюми – Иван Савов, хормайстор – Стелияна Димитрова. Състав: Михаил Пулиев, Елена Баръмова, Андреана Николова, Петър Костов, Момчил Миланов, Йоланта Николаева, Александър Барамов. Оркестър и хор на Държавна операРусе

Във вторник и сряда балетът на русенската опера ще представи в Попово (вторник от 15.00 ч.) и в Разград (сряда от 18.30 ч.) спектакълът „Снежанка и седемте джуджета“ на композитора Александър Йосифов. Хореографията е на Силвия Томова, сценографията на Иван Токаджиев, костюмите са дело на Първолета-Лети Иванова, асистент-режисьор е Елена Колева. Състав: солисти и кордебалет на Държавна операРусе.

За 11 февруари е предвиден празничен симфоничен концерт с диригент Владимир Бошнаков. Той е под надслов "Любов и вино" – На чаша вино с Васил Петров и Русалина Мочукова. Началният час е 19.00, а мястото – зала Филхармония.

На 12 февруари, петък, русенци ще могат да гледат операта „Турандот“ от Джакомо Пучини. Диригенти ще бъдат Патрик Бърнс, Пиер Валтер, отново участници в Международния курс за оперни диригенти под ръководството на Деян Савич.

Състав: Елена Баръмова, Александър Крунев, Борис Тасков, Ивана Албрехт, Пламен Бейков, Момчил Караиванов, оркестър, хор и балет на Държавна операРусе.

На 24 февруари „Турандот“ ще бъде представена в Зала 1 на НДК в София. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари