ОПЕК и Русия се договориха за историческо свиване на производството на петрол

0
Споразумението има за цел да повиши борсовите цени на „черното злато“.
Споразумението има за цел да повиши борсовите цени на „черното злато“.

Най-големите производители на петрол се споразумяха да намалят производството на петрол с цел да спрат падащите цени на „черното злато” поради коронавирусната криза и ценовата война между Русия и Саудитска Арабия.

Обявяваме, че приключваме историческото споразумение за намаляване на производството с близо 10 милиона барела на ден от членовете на ОПЕК + от 1 май”, написа министърът на петрола на Кувейт в Туитър, предават БГНЕС и АФП.

Президентите на Русия и САЩ Владимир Путин и Доналд Тръмп приветстваха историческото споразумение, което има за цел да повиши борсовите цени на „черното злато“.

Двамата лидери се съгласиха, че споразумението е изключително важно в телефонен разговор. Сделката е била обсъдена по-рано по телефона и с краля на Саудитска Арабия, се казва в изявление на Кремъл.

Цените на петрола скочиха с повече от три процента на борсите днес, след като водещите производители се съгласиха да намалят производството.

Американският бенчмарк West Texas Intermediate се повиши с 3,4 процента до 23,55 долара за барел, докато суровият Brent отбеляза увеличение с 3,1 процента и се търгуваше за 32,46 долара за барел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари