Опази ни, Боже, от такива свинщини!

1
Свинщините може и да са земна работа, но глупостите, които бяха сътворени през 2019 г., са неземни
Свинщините може и да са земна работа, но глупостите, които бяха сътворени през 2019 г., са неземни

Предстои да изпратим годината на Земната Свиня и да посрещнем годината на Металния Плъх. Но това е по китайския календар. По българския календар, който не знае милост, както си бяхме в годината на свинята, така си и останахме в нея, и ще продължим да сме в кочината й и през новата 2020 г. 

Свинщините може и да са земна работа, но глупостите, които бяха сътворени през 2019 г., са неземни. Като започнем от "Апартаментгейт", в който имаше наказани, но нямаше виновни, та се стигне до "Студенагейт", където нито има наказани, нито има виновни, пише Георги Георгиев във вестник ДУМА

Впрочем не, виновни има. Виновни са потърпевшите. Виновни са за това, че десет години се оставят неграмотници и некадърници да се упражняват на гърба им. Българинът имаше възможност тази година да промени нещата и отказа да го направи. Като резултат, покрай кризата с водата, ГЕРБ пробваха докъде ще стигнат с наглостта си и вероятно с голямо изумление установиха, че вече пишат нови страници в "Бит и душевност на нашия народ". Каквото ще да пишат, само да не завършат като последните редове на "Животинската ферма" на Оруел: "Животните отвън се взираха от прасе към човек, от човек към прасе и отново от прасе към човек; но вече беше невъзможно да се каже кой какъв е."

Опази ни, Боже, от такива свинщини.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари