Опасно време в цяла България

0
Гръмотевични бури, порои и градушки се очакват навсякъде утре
Гръмотевични бури, порои и градушки се очакват навсякъде утре Снимка: НИМХ - БАН

"Жълт" код за цялата страна е обявен за утре, 17 юни.

Според синоптиците от НИМХ при БАН ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Има условия за градушки. Количества валеж, в отделни райони, до 30-35 л/кв.м.

През нощта и утре ще се задържи неустойчиво, облачността ще е по-често значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Из цялата страна ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, на повече места и по-интензивни в следобедните часове. Остават условията за локални порои и градушки. От север ще проникне малко по-хладен въздух; дневните температури ще са малко по-ниски и преобладаващите максимални ще бъдат между 23° и 28°. 

Над планините ще бъде предимно облачно и дъждовно. Главно в следобедните часове ще има гръмотевична дейност. Вятърът ще е слаб до умерен от север-северозапад. По-хладно с максимална температура на височина 1200 метра – около 18°, на 2000 метра – около 11°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. В часовете преди обяд само на отделни места ще превали, докато след обяд в много райони ще има валежи и гръмотевична дейност. Има условия за локални интензивни валежи и градушки. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха от 24° и 27°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На 17.06.2018 слънцето ще изгрее в 05:48 часа и ще залезе в 21:07 часа. Продължителност на деня 15:19 часа. На 17.06.2018 луната ще изгрее в 09:48 часа и ще залезе в – часа. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари